Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιαν-2021 08:45

  Αναδρομική δυνατότητα δηλώσεων αναστολών για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο

  Όλο το σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Δυνατότητα δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για αναστολές συμβάσεων εργαζομένων θα έχουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

  Οι δηλώσεις για τον Οκτώβριο μπορούν να υποβληθούν έως 11 Ιανουαρίου, οι δηλώσεις για το Νοέμβριο έως 14 Ιανουαρίου, ενώ για το Δεκέμβριο έως 18 Ιανουαρίου.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας προβλέπει:

  Ι. Προθεσμίες Υποβολών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων των αναστολών των συμβάσεων εργασίας από εργοδότες και εργαζομένους στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη".

  Δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση και μόνο των διαστημάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020, εντός των παρακάτω προθεσμιών ανά μήνα, ως ακολούθως:

  1. Για τον μήνα Οκτώβριο 2020

  Σε υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων  μπορούν να προβούν επιχειρήσεις-εργοδότες και εργαζόμενοι  από 7 Ιανουαρίου έως 11 Ιανουαρίου 2021.

  2. Για τον μήνα Νοέμβριο 2020

  Σε υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων  μπορούν να προβούν επιχειρήσεις-εργοδότες και εργαζόμενοι  από 12 Ιανουαρίου έως 14 Ιανουαρίου 2021.

  Κατ' εξαίρεση για τον μήνα Νοέμβριο, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις - εργοδότες υπέβαλαν λαθεμένα τα δεδομένα του προσωπικού που προορίζονταν για τη δήλωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας αντί στο απαιτούμενο έντυπο "Δηλώσεις Αναστολής επιχειρήσεων/εργοδοτών" στο Ειδικό Έντυπο "Υπεύθυνη Δήλωση προσωρινής ανάκλησης σύμβαση για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες ανάγκες", να προβούν σε υποβολή ορθής επανάληψης  του ανωτέρω ειδικού εντύπου αποκλειστικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών για το μήνα Νοέμβριο.

  3. Για τον μήνα Δεκέμβριο 2020

  Σε υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων  μπορούν να προβούν επιχειρήσεις-εργοδότες και εργαζόμενοι  από 15 Ιανουαρίου έως 18 Ιανουαρίου 2021.

  * Υπενθυμίζεται  ότι για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή ισχύουν τα εξής:

  Μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση- εργοδότη στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" και εντός των ανωτέρω προθεσμιών:

  • Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ)

  • Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

  ΙΙ.  Υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων

  Δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης στις παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων:

  Επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί

  Οι Επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και τις 20 Οκτωβρίου/2020, καθώς οι ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αποκλειστικά από τις 7 -15 Ιανουαρίου 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων