Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 19:34

  Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Η μείωση του εργατικού δυναμικού έφερε σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας

  Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Η μείωση του εργατικού δυναμικού έφερε σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Στη μείωση του εργατικού δυναμικού οφείλεται η σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας, παρά την αύξηση του πλήθους των ανέργων, σύμφωνα με το δελτίο του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου για το μήνα Δεκέμβριο.

  Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο δελτίο αναφέρεται πως  "σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Αύγουστος 2020), η απασχόληση δέχεται πλήγμα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, με αποτέλεσμα να αντιστραφεί η πορεία βελτίωσης που παρατηρούνταν τα προηγούμενα έτη.

  Ειδικότερα, την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου 2020, η απασχόληση μειώθηκε κατά 81,6 χιλιάδες άτομα, ενώ οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 50,7 χιλιάδες άτομα φτάνοντας τα 771,3 χιλιάδες άτομα.

  Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται σταθερό, καθώς τον Αύγουστο του 2020 διαμορφώθηκε σε 16,8% έναντι 16,9% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Επισημαίνεται, ότι η σταθεροποίηση αυτή οφείλεται στη μείωση του εργατικού δυναμικού.

  Σε ετήσια βάση, ο αριθμός των απασχολούμενων τον Αύγουστο του 2020 ήταν μειωμένος κατά 99,1 χιλιάδες άτομα, ενώ ο το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ήταν μειωμένο κατά 127,9 χιλιάδες άτομα.

  Η επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας αποτυπώνεται στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη. Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου διαμορφώθηκε σε 120.820 θέσεις εργασίας έναντι 161.869 πέρσι. Αυτό είναι το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2016 και μετά"

  Διαβάστε ακόμη

  Διπλή αύξηση της ανεργίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ