Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 14:36

  Θεσσαλονίκη: Αναχώρησε το πρώτο τρένο από το λιμάνι για το dry port της Σόφιας

  Θεσσαλονίκη: Αναχώρησε το πρώτο τρένο από το λιμάνι για το dry port της Σόφιας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το παρθενικό του ταξίδι, διάρκειας 16 ωρών, για το dry port στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, ξεκίνησε σήμερα το πρωί το πρώτο τρένο από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την ΟΛΘ ΑΕ να θέτει έτσι σε εφαρμογή την πιλοτική φάση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2021.

  Αυτό επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΛΘ ΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια της πιλοτικής φάσης της προαναφερόμενης υπηρεσίας, θα τελειοποιηθεί η σύνδεση και οι επιμέρους παρεχόμενες υπηρεσίες. Θα ακολουθήσουν εβδομαδιαίες αναχωρήσεις και αφίξεις μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του dry port της Σόφιας, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, προσφέροντας σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην αγορά.

  "Σήμερα ξεκίνησε η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το dry port της ΟΛΘ Α.Ε. στη Σόφια της Βουλγαρίας, μέσω της οποίας θα παρέχονται αποδοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, δρομολόγια και κόστη", επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Φράνκο Νίκολα Κούπολο (Franco Nicola Cupolo), γενικός εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, προσθέτοντας πως "το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατηγικής σιδηροδρομικής σύνδεσης στα Βαλκάνια".

  Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η τακτική σύνδεση σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του dry port στη Σόφια, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και ενισχύοντας την εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην τοπική και εθνική οικονομία όσο και στην οικονομία της ΝΑ Ευρώπης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ