Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Νοε-2020 16:42

  Πώς θα αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το "κούρεμα" ενοικίων

  Πώς θα αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το "κούρεμα" ενοικίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Στην αύξηση της αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων για το "κούρεμα" των ενοικίων προχωρά από τα μισθώματα του Νοεμβρίου η κυβέρνηση. Παράλληλα, αλλάζει και ο τρόπος αποζημίωσης των ιδιοκτητών καθώς από το μοντέλο του συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις πηγαίνουμε στο μοντέλο της καταβολής απευθείας της αποζημίωσης τους εκμισθωτές.

  Ειδικότερα, από το μίσθωμα Νοεμβρίου:

  - μειώνεται υποχρεωτικά κατά 40% το ενοίκιο για επιχειρήσεις που κλείνουν ή είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ καθώς και για τους εργαζόμενους που τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας για το ενοίκιο της κύριας κατοικίας τους. Επίσης, μειώνεται το ενοίκιο για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της μόνιμης κατοικίας τους, διαμένουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία και ο ένας από τους γονείς τους τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας

  - οι εκμισθωτές των ακινήτων για τα οποία μειώνεται το μίσθωμα δικαιούνται πλέον αποζημίωση στο 50% της απώλειας του εισοδήματός τους

  - η αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες δεν θα συμψηφίζεται με μελλοντικές φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά θα καταβάλλεται απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

  Παράδειγμα

  Ένας ιδιοκτήτης λαμβάνει μηνιαία ενοίκια 1.000 ευρώ. Με το "κούρεμα" των ενοικίων κατά 40% χάνει εισόδημα ύψους 400 ευρώ. Δικαιούται πλέον αποζημίωση 200 ευρώ (το 50% της απώλειας εισοδήματος), το οποίο θα τού καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό.

  Με βάση το προηγούμενο καθεστώς που ισχύει, έως τα μισθώματα Οκτωβρίου η αποζημίωση του ιδιοκτήτη ήταν 30% της απώλειας εισοδήματος και συμψηφιζόταν με μελλοντικές φορολογικές οφειλές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ