Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 13:58

  Βρούτσης: Καταβολή αναδρομικών 1,5 δισ. τέλος Οκτωβρίου μαζί με τις τακτικές συντάξεις

  Βρούτσης: Καταβολή αναδρομικών 1,5 δισ. τέλος Οκτωβρίου μαζί με τις τακτικές συντάξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο τέλος του μήνα θα καταβληθούν τα αναδρομικά ύψους 1,5 δισ. σε 1.100.000 συνταξιούχους μαζί με τις τακτικές συντάξεις Νοεμβρίου δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για τα αναδρομικά της περιόδου ’15-’16. Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι τώρα βιώσιμο ενώ όπως είπε σιβυλλικά "τα αναδρομικά έχουν συνέχεια".

  Παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία η οποία ψηφίζεται σήμερα , ο υπουργός ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα θα υπάρχει ενημέρωση των συνταξιούχων ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς λαμβάνουν, ενώ θα ληφθούν και μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού. Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί και το τελευταίο πακέτο αναδρομικών στους δικαιούχους, ενώ τον περασμένο Μάιο καταβλήθηκαν τα αναδρομικά σε περίπου 250.000 δικαιούχους επικουρικών. Τέλος Οκτωβρίου αναδρομικά θα λάβουν 731.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα και 369.000 του Δημοσίου. 

  Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού .Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι με την καταβολή αυτών των αναδρομικών οι συνταξιούχοι παραιτούνται από οποιαδήποτε άλλα διεκδίκηση για αναδρομικά στο μέλλον , κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι η ίδια δεν τα απέδωσε στους συνταξιούχους παρά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  "Μας κατηγορείτε για μη εκπλήρωση υποχρεώσεων βάσει των δικαστηρίων. Κύριε Τσακαλώτο στα χέρια μου κρατάω την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικαλεστήκατε με ημερομηνία 10 Ιουνίου 2015 και απόφαση του 2018. Σας έλεγε από τότε να συμμορφωθείτε. Τι κάνατε τότε; Δεν κάνατε τίποτα. Μας εγκαλείτε ενώ δεν κάνατε εσείς τίποτα για δύο χρόνια. Περάσαμε από συμπληγάδες αλλά τώρα έχουμε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα"

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ