Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 18:12

  Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπράτηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού

  Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπράτηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην προκήρυξη τριών  διαγωνισμών, ως τριών διαφορετικών δημόσιων έργων, για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού  θα προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Υποδομών Κ.Καραμανλής σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους.

  Τα τρία αυτά έργα έχουν προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και τη σύνδεσή της με την Εθνική Οδό, την επέκταση προς τη Ραφήνα και την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό με τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων στη Βουλιαγμένης και σήραγγας στην Ηλιούπολη.

  Όπως εξήγησε ο ίδιος, η πρώτη επέκταση θα δημοπρατηθεί αρχές του 2021, η δεύτερη αρχές του 2022, ενώ για την τρίτη θα απαιτηθεί χρόνος καθότι είναι λιγότερο ώριμη.

  Παραμένει άγνωστο εάν τα τρία αυτά έργα θα ενταχθούν στην υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού της οποίας η ισχύς εκπνέει το 2024.

  Να σημειωθεί ότι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού αποτελούν τμήμα του πακέτου έργου 13 δισ. ευρώ που σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών. Στο "πακέτο” αυτό κομβικής σημασίας είναι η γραμμή 4 του Μετρό, με τον κ. Καραμανλή να ευελπιστεί ότι θα αποφευχθεί το φαινόμενο των πολλαπλών προσφυγών. Όπως και το Flyover Θεσσαλονίκης, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, η Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνα και ο οδικός άξονος Ε-65 για τον οποίο αναμένεται το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Δημ.Δελεβέγκος

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ