Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Αυγ-2020 14:47

  Σταϊκούρας: Σε μιάμιση μέρα υποβλήθηκαν 6.257 αιτήσεις για το πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ"

  Σταϊκούρας: Σε μιάμιση μέρα υποβλήθηκαν 6.257 αιτήσεις για το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον δανειοληπτών καταγράφηκε κατά την πρώτη μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος "ΓΕΦΥΡΑ” για την επιδότηση δανείων με υποθήκη την α’ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού.

  Αυτό επεσήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των δανειοληπτών που οριστικοποίησαν την υποβολή της αίτησής του ξεπέρασε μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα τον αντίστοιχο αριθμό που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο πρόγραμμα στους 13 μήνες ισχύος του.

  Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: "Το νέο πλαίσιο επιδότησης δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη αξιοποιηθεί από 6.257 δανειολήπτες.

  Συνεπώς, σε μόλις μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, o αριθμός των πολιτών που οριστικοποίησαν την υποβολή της αίτησής τους ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο πρόγραμμα στους 13 μήνες ισχύος του.

  Αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο πλαίσιο. Πλαίσιο το οποίο επιβραβεύει – για πρώτη φορά – τους συνεπείς δανειολήπτες, συμβάλλει στη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών, προσφέρει στήριξη σε πολίτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε περίμετρο προστασίας και εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης.

  Καλούμε τους δυνητικούς δικαιούχους να αξιοποιήσουν αυτή την πρόβλεψη της Πολιτείας, κάνοντας αίτηση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ