Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 14:11

  Επτά ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΙΤ €107 εκατ. στη Θράκη

  Επτά ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΙΤ €107 εκατ. στη Θράκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Επτά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με αντικείμενο τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών - ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Ελλάκτωρ, την Άβαξ, την κοινοπραξία Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ, την Intrakat, την Αρχιρόδον και τη Θεμέλη.

  Τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που ολοκληρώθηκε σήμερα, θα διαδεχθεί η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών που αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.

  Τι περιλαμβάνει

  Το έργο, υψους 107,3 εκατ.ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), περιλαμβάνει την κατασκευή:

  -στην Αλεξανδρούπολη, τεσσάρων κτηρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών

  -στην Κομοτηνή, φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου-πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων

  -στην Ξάνθη, ερευνητικού κέντρου αριστείας

  Σύμφωνα με την Πρυτανεία του ΔΠΘ,  η διαμόρφωση και η λειτουργία των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα  ζωής  και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη. Το έργο έχει διάρκεια παραχώρηση 30 χρόνων, ενώ η κατασκευαστική περίοδος είναι δύο έτη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ