Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιουν-2020 13:51

  Καραβίας: Δέσμη πρωτοβουλιών συνολικού ύψους €750 εκατ. για τον τουρισμό

  Καραβίας: Δέσμη πρωτοβουλιών συνολικού ύψους €750 εκατ. για τον τουρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα πρωτοφανή χαρακτηριστικά της κρίσης του κορονοϊού στάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φ. Καραβίας στην ομιλία του σήμερα στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι κανένα σενάριο δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα τέτοιο φαινόμενο.  

  "Πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας, σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε όλους τους κλάδους ταυτόχρονα. Δεν είχε συμβεί ούτε κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβίας και πρόσθεσε: "Αν το βλέπαμε σε σενάριο για ανάλυση θα λέγαμε 'χαμένος χρόνος, δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα".

  Ο κ.  Καραβίας επισήμανε πάντως ότι οι άνθρωποι του ελληνικού τουρισμού κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και ο ΣΕΤΕ πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες και "στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων".

  "Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έχει μεγαλύτερη σημασία το τι κάνουμε και όχι τι λέμε", ανέφερε ο κ. Καραβίας και παρουσίασε τις δράσεις της Eurobank για την ανάσχεση της κρίσης:
  - Ξεκινήσαμε άμεσα την επικοινωνία με τους συνεργάτες μας στον τουρισμό και προχωρήσαμε στην κάλυψη των άμεσων αναγκών.

  - Εξασφαλίσαμε άμεση ρευστότητα, χωρίς καθυστέρηση για αυτό το πρώτο διάστημα με όλα τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης για όλους τους πελάτες μας

  - Σχεδιάσαμε σε πολύ λίγο χρόνο ένα πλήρες, αναλυτικό και επεξεργασμένο σε βάθος σχέδιο στήριξης του κλάδου

  - Προχωρήσαμε, με δική μας πρωτοβουλία, στο πάγωμα της καταβολής δόσεων για εξόφληση κεφαλαιακών οφειλών για όλους τους ενήμερους πελάτες μας του ξενοδοχειακού κλάδου όχι μόνον για φέτος αλλά και για όλη την επόμενη χρονιά. Αναστολή καταβολών κεφαλαίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Πρώτη δόση το 2022.

  - Οι πελάτες μας ξέρουν πως έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για τη σταδιακή επανεκκίνηση όσων το επιλέξουν φέτος, αλλά και για ένα δυναμικό ξεκίνημα το 2021. Μπορούν έτσι να διαπραγματευτούν με τους tour operators

  - Δεν αναστείλαμε ούτε για μια στιγμή τη χρηματοδότηση επενδύσεων για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι εγκεκριμένες δανειοδοτήσεις αυτής της μορφής στη Eurobank φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και συνεχίζονται απρόσκοπτα.

  - Εξασφαλίσαμε ειδική προνομιακή τιμολόγηση για τους πελάτες μας που θα θελήσουν να πιστοποιηθούν με το ειδικό πρόγραμμα Covid Shield, το πρώτο ειδικά για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό TUV Austria

  "Συνολικά, μιλάμε για μια δέσμη πρωτοβουλιών συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ που εκτιμούμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες – κι αν προκύψουν νέες θα είμαστε και πάλι εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε", τόνισε ο κ. Καραβίας.

  Η Eurobank, πρόσθεσε, είναι "η τράπεζα του τουρισμού, όχι μόνο για τις ηλιόλουστες ημέρες", ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το επόμενο διάστημα τονίζοντας ότι "το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά".

  "Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ο τουρισμός θα είναι και στο μέλλον η οιονεί βαριά βιομηχανία της χώρας. Για τη Eurobank, η χρηματοδότησή του θα παραμείνει επιχειρηματική προτεραιότητα. Ήμασταν Τράπεζα του Τουρισμού στην οικονομική κρίση, όταν ο τουρισμός στήριζε την οικονομία. Είμαστε και σήμερα που έχει ανάγκη στήριξης. Οι ηλιόλουστες μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί", κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων