Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 08:05

  Επαγγελματίες: Με τρεις εναλλακτικές η πληρωμή των εισφορών του Απριλίου έως αύριο

  Επαγγελματίες: Με τρεις εναλλακτικές η πληρωμή των εισφορών του Απριλίου έως αύριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  "Ώρα μηδέν" από αύριο για 1,2 εκατομμύρια ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών σε σχέση με τις υποχρεώσεις καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους για το μήνα Απρίλιο.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, την Τετάρτη 10 Ιουνίου λήγει η σχετική προθεσμία.

  Ειδικά, όμως, για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, είτε ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους, είτε όχι, το Υπουργείο Εργασίας έχει δώσει τη δυνατότητα καταβολής των τρεχουσών εισφορών και του Απριλίου με έκπτωση 25%. 

  Βασικός όρος για να μπορεί όμως, ένας επαγγελματίας να κάνει "χρήση" αυτής της δυνατότητας είναι να έχει πληρώσει όλες τις προηγούμενες εισφορές του έτους 2020, δηλαδή του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου αλλά και του Μαρτίου.

  Παράλληλα, μόνο για τους πληττόμενους επαγγελματίες, δίδεται η δυνατότητα, εναλλακτικά, να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές και μάλιστα, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως τον Ιανουάριο του 2021. Υπενθυμίζεται πως όποιος πληττόμενος επαγγελματίας δεν πλήρωσε εμπρόθεσμα τις εισφορές του Φεβρουαρίου –Μαρτίου, υποχρεούται να το πράξει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επίσης, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως το Δεκέμβριο.

  Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εναλλακτικές ως εξής:

  1. Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία.

  2. Την πληρωμή της εισφοράς Απριλίου 2020 μειωμένης κατά 25% εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν μέχρι τις 10/6 τις εισφορές των προηγούμενων μηνών του 2020 (Iανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου), ήτοι αντί των 220€ που αντιστοιχεί στο ελάχιστο ασφάλιστρο θα κληθεί να καταβάλει 165 €.

  3. Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως 31/10/2020 εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους

  Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

  Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ