Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 16:30

  Αποζημίωση 800 ευρώ: Έως 19/5 οι τρεις πληρωμές για τους πληττόμενους μισθωτούς

  Αποζημίωση 800 ευρώ: Έως 19/5 οι τρεις πληρωμές για τους πληττόμενους μισθωτούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Στον τελευταίο κύκλο της προχωρά η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για πληττόμενους μισθωτούς για διάστημα που αφορά έως τα τέλη Απριλίου

  Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει τρεις ακόμα πληρωμές οι οποίες θα συντελεστούν διαδοχικά έως και τις 19 Μαΐου.

  Συγκεκριμένα, για τους εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, καθώς απασχολούνται σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε πληττόμενο κλάδο, θα γίνει μία ακόμα καταβολή στις 14-15 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο, ενώ μια ακόμη είναι σε εξέλιξη. Προϋπόθεση για την επόμενη καταβολή είναι να έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις μεταξύ 8 -12 Μαΐου στην εφαρμογή του supportemployees. Ταυτόχρονα, στο σύστημα "Εργάνη" πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις και οι εργοδότες τους στο διάστημα μεταξύ, όμως, 7-10 Μαΐου. Οι επιχειρήσεις, επίσης, μπορούν να προβούν σε νέες/συμπληρωματικές δηλώσεις για τη δήλωση του μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο 2020. 

  Αναλυτικότερα, θα δοθεί η δυνατότητα να προστεθούν εργαζόμενοι σε ξεχωριστό πίνακα της δήλωσης, οι οποίοι εργάζονται στην επιχείρηση αλλά δεν εμφανίζονται στην τρέχουσα κατάσταση απασχόλησης αυτής, με προϋπόθεση να έχουν συμπεριληφθεί σε οποιοδήποτε έντυπο έχει υποβάλει ο συγκεκριμένος εργοδότης στο Πληροφοριακό Σύστημα "Εργάνη" στο παρελθόν και με υποχρέωση χαρακτηρισμού των εργαζομένων ως προς την ειδική περίπτωση.

  Εξάλλου, πληττόμενοι εργοδότες που επιθυμούν να μεταβάλουν την ημερομηνία έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, σε περίπτωση που έχουν υποβάλει δήλωση αναστολής εντός του Μαρτίου, έχουν τη δυνατότητα με ορθή επανάληψη να επιλέξουν ως ημερομηνία έναρξης αναστολής των συμβάσεων εργασίας μεταξύ του διαστήματος από 21 έως 31 Μαρτίου 2020, με σκοπό την υποχρεωτική ευθυγράμμιση με τα αντίστοιχα στοιχεία όπως δηλώνονται στην ΑΠΔ Μαρτίου 2020. Τροποποιητικές ή νέες υπεύθυνες δηλώσεις (μεταξύ 8-12/5) θα μπορούν να κάνουν στην εφαρμογή supportemployees και οι εργαζόμενοι για τις αντίστοιχες με τις παραπάνω περιπτώσεις. 

  Η άλλη καταβολή που θα γίνει θα αφορά τους εργαζομένους στις ειδικές κατηγορίες  (πχ ηθοποιούς, χορευτές κλπ). Αυτή θα συντελεσθεί μεταξύ 13 -14 Μαΐου. 

  Θα γίνει, όμως, άλλη μία καταβολή για τις εν λόγω ειδικές κατηγορίες, στις 18-19 Μαΐου.

  Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δύο παραπάνω καταβολές (σ.σ. στις 13-14 Μαΐου και μεταξύ 18-19 Μαΐου) στις ειδικές κατηγορίες, θα πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees, μεταξύ 11-17 Μαΐου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ