Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Απρ-2020 08:28

  Tέλος χρόνου για τις δηλώσεις των πληττόμενων εργοδοτών

  Tέλος χρόνου για τις δηλώσεις των πληττόμενων εργοδοτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  Τελευταία μέρα σήμερα για να υποβληθούν οι δηλώσεις των πληττόμενων εργοδοτών στο σύστημα "Εργάνη" σε σχέση με τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους που θέτουν σε αναστολή. Παράλληλα, λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων υπό αναστολή εργαζομένων στην πλατφόρμα του supportemployees.gov.gr, προκειμένου να λάβουν την ειδική κρατική αποζημίωση των 800 ευρώ μεταξύ 27 -30 Απριλίου. Έτσι, όσοι πληττόμενοι εργοδότες δεν υποβάλλουν τις αμέσως επόμενες ώρες (μέχρι τις 23:59) στο "Εργάνη" τις σχετικές δηλώσεις, οι εργαζόμενοι τους δεν θα δικαιούνται τα 800 ευρώ.

  Το ίδιο θα συμβεί, δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν θα λάβουν τα 800 ευρώ, αν οι εργοδότες προβούν στη σχετική δήλωση, αλλά δεν κάνουν το ίδιο, από μεριά τους, οι εργαζόμενοι ως σήμερα πριν τα μεσάνυχτα, στο supportemployees.gov.gr.

  Aν, όμως, τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι υποβάλλουν έως σήμερα τα μεσάνυχτα τις δηλώσεις τους, οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 27 και 30 Απριλίου.

  Υπενθυμίζεται, εφόσον γίνουν οι σχετικές δηλώσεις από πληττόμενους εργοδότες και εργαζομένους έως σήμερα πριν τα μεσάνυχτα, το μόνο περιθώριο που θα υπάρχει θα είναι αυτό των διορθώσεων, των συμπληρώσεων ή των ανακλήσεων.

  Οι τροποποιήσεις αυτές θα μπορούν να γίνουν μεταξύ 21- 23 Απριλίου

  Για τους εργαζομένους, οι οποίοι δεν προλάβουν να υποβάλουν δήλωση έως σήμερα Απριλίου, αν και οι εργοδότες τους προβούν στη δική τους δήλωση, θα υπάρχει άλλη μία ευκαιρία υποβολής, μεταξύ 21 και 30 Απριλίου, ανάλογα  με το ψηφίο στο οποίο τελειώνει ο ΑΜΚΑ τους.  

  Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 5 και 10 Μαΐου. Δυνατότητα διορθώσεων, συμπληρώσεων ή ανακλήσεων για όσους εργαζομένους υποβάλουν δήλωση μεταξύ 21-30 Απριλίου, αλλά και για τους εργοδότες τους (οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση έως σήμερα), θα υπάρχει μεταξύ 1ης και 3ης Μαΐου.

  Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, κα Άννα Στρατινάκη, επίκειται ένταξη νέων κλάδων εργαζομένων στη λίστα εκείνων οι οποίοι δικαιούνται την αποζημίωση των 800 ευρώ. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

  -Λατόμοι

  -Ασβεστοποιοί

  -Δασεργάτες

  -Ρητινοσυλλέκτες

  -Καπνεργάτες

  -Αγγειοπλάστες

  -Κεραμοποιοί

  -Πλινθοποιοί

  -Μισθωτοί επισκευαστικών ζωνών

  -Μουσικοί και τραγουδιστές μέλη των οικείων σωματίων

  -Ηθοποιοί

  -Υποδηματεργάτες

  -Χειριστές, βοηθοί χειριστών κινηματογράφου

  -Ελεγκτές και ταμίες κινηματογράφου – θεάτρου

  -Τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης

  -Ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου

  -Χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021