Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 21:03

  Δώρο Πάσχα: Στην ευχέρεια του εργοδότη ο χρόνος καταβολής του

  Δώρο Πάσχα: Στην ευχέρεια του εργοδότη ο χρόνος καταβολής του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.22

  Της Δήμητρας Καδδά

  Στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη εναπόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή εγκαίρως του δώρου Πάσχα.

  Στην εν λόγω απόφαση καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει πρόσθετη ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

  Το μέτρο αφορά στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Δεν αίρεται η υποχρέωση καταβολής του δώρου, αλλά σχεδιάζεται η δυνατότητα αναβολής της πληρωμής του πιθανότητα έως και το καλοκαίρι σε ένα σενάριο, όταν θα πρέπει να αποδοθεί το αντίστοιχο δώρο θερινής αδείας (σ.σ. ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για τη δυνατότητα αναβολής).

  Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι "το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται".

  Ωστόσο επισήμανε ότι "ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία".

  Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα αύριο.

  Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός σήμερα ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Μεταξύ αυτών περολαμβάνεται και η πρόβλεψη ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. 

  Δηλαδή, όπως εξήγησε το μέτρο δεν θα αφορά πλέον μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, "αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές".

  Επιπλέον την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

  Τα 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι όσοι "απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες", σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

  Διαβάστε ακόμη

  Αύριο Παρασκευή στις 10.30 π.μ. οι ανακοινώσεις της τρίτης δέσμης μέτρων από Σταϊκούρα - Γεωργιάδη - Βρούτση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων