Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Μαρ-2020 21:06

  Κάλυψη εργαζομένων με παιδιά ηλικίας έως 15 ετών – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

  Κάλυψη εργαζομένων με παιδιά ηλικίας έως 15 ετών – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διευκόλυνση των εργαζομένων στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών θα βρεθεί ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση.

  Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κοροναϊού,  οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν σήμερα και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:

  -Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

  -Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις  και εργαζόμενοι –  θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κοροναϊού.

  Σχέδιο τριών σημείων στήριξης επιχειρήσεων - εργαζομένων

   Δέσμη τριών, τουλάχιστον, μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει πρακτικά την απόφαση της να κλείσει όλα τα σχολεία της χώρας έως τις 22/3 προκειμένου να προστατευθεί η κοινότητα από το κοροναϊό, αλλά και γενικότερα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιχειρήσεις από τις οικονομικές συνέπειες του εν λόγω ιού.

  Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη τα οποία συμμετείχαν στη σύσκεψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ.) αναφέρουν πως τέθηκαν στο τραπέζι οι ακόλουθες προτάσεις:

  ·        Καταβολή αμοιβών στους εργαζομένους από τους εργοδότες τους σε περίπτωση οικειοθελούς  (δηλ. με απόφαση των ίδιων των εργοδοτών) κλεισίματος της επιχείρησης τους (όπως προβλέπει το άρθρο 657 του Αστικού Κώδικα)

  ·        Καταβολή αμοιβών στους εργαζομένους από το κράτος σε περίπτωση που κλείσουν επιχειρήσεις με "διοικητική πράξη" δηλαδή με απόφαση της κυβέρνησης

  ·        Αδειοδότηση μετά αποδοχών και χωρίς χρήση όλης της κανονικής άδειας  σε ένα από τους δύο εργαζομένους γονείς, εφόσον το ζητήσει ο ίδιος ο γονέας (λόγω του κλεισίματος των σχολείων έως 22/3)

  Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης θα "κλειδώσουν" μετά το προσεχές Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ