Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Δεκ-2019 09:41

  Θ. Σκυλακάκης: Υπάρχει δυνατότητα για ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από το 2,8% του ΑΕΠ

  Θ. Σκυλακάκης: Υπάρχει δυνατότητα για ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από το 2,8% του ΑΕΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ενδεχόμενο για ανάπτυξη μεγαλύτερη από το 2,8% το 2020 αφήνει ανοιχτό ο Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", αν κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοποίησης των εισροών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

  "Αν εμείς χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτά τα χρήματα (σ.σ.: εισροές από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων), θα πετύχουμε ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από το 2,8% του ΑΕΠ που τίθεται ως στόχος στον Προϋπολογισμό. Είναι μεγάλη υπόθεση να ενταχθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ επιπλέον στην οικονονομία για επενδύσεις τον χρόνο και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν με τα χρήματα αυτά μπορέσουμε να μοχλεύσουμε επιπλέον ιδιωτικά κεφάλαια", σημειώνει επί λέξει ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική.

  Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα των 175 εκατ. ευρώ που θα μοιραστεί σε 250.000 οικογένειες, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το μέρισμα να δίνεται από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε 10 ευρώ φόρους, εισέπραττε τα 5, χρώσταγαν οι πολίτες τα άλλα 5, έδινε 4 στους δανειστές και 1 ευρώ σε επιδόματα που τα ονόμαζε κοινωνικό μέρισμα. Ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε κοινωνική πολιτική χωρίς υπερφορολόγηση και υπερπλεονάσματα και να δίνουμε στους ανθρώπους μέρισμα από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση", σημειώνει χαρακτηριστικά.

  Σχετικά με το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ο υφυπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως "θα μειωθούν δραματικά τον επόμενο χρόνο και θα μηδενιστούν -ελπίζουμε- το 2021".

  Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Σκυλακάκης σημειώνει πως "το κλειδί για να πάμε πίσω στην επενδυτική βαθμίδα δεν είναι το 'μαξιλάρι', είναι η ανάπτυξη.  Αυτό θα αλλάξει πραγματικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ