Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 21:06

  Υπερκαλύφθηκε πάνω από 5 φορές η έκδοση του 7ετούς, €2,5 δισ. άντλησε το δημόσιο

  Υπερκαλύφθηκε πάνω από 5 φορές η έκδοση του 7ετούς, €2,5 δισ. άντλησε το δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:23

  Κατά 5 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ, με το δημόσιο να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του Capital.gr.

  To επιτόκιο της έκδοσης, που ωριμάζει στις 23 Ιουλίου 2026, διαμορφώθηκε στο 1,9% και το κουπόνι στο 1,875%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο και το χαμηλότερο κουπόνι που έχει πετύχει το ελληνικό δημόσιο για ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ. Ως ημέρα διακανονισμού ορίζεται η 23η Ιουλίου.

  Στην τελική του σύνθεση το βιβλίο παραγγελιών περιλαμβάνει περισσότερες από 335 ξεχωριστές παραγγελίες. Η συναλλαγή απολαμβάνει και μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με επικεφαλής της ζήτησης το Ηνωμένο Βασίλειο και με ένα ποσοστό 84% να κατανέμεται εκτός Ελλάδος. Με βάση τον τύπο του επενδυτή, στην έκδοση κυριάρχησαν οι επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα (real money investors), με τους fund managers να αντιπροσωπεύουν το 55% των τοποθετήσεων. Τα κερδοσκοπικά hedge funds εξασφάλισαν μόλις το 10% της έκδοσης.

  Υπενθυμίζεται ότι η προσέλκυση "καλών" επενδυτών και όχι ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο ήταν ο κεντρικός στόχος του οικονομικού επιτελείου. Και τούτο διότι η κάλυψη της έκδοσης από θεσμικούς επενδυτές θα δώσει και το "στίγμα" της αξιοπιστίας προς τα ελληνικά ομόλογα.

  Κατανομή βάσει περιοχής
  πιτα2οδγζ
  Κατανομή βάσει τύπου επενδυτή

  Διαβάστε ακόμη:

  *Bloomberg: Η νέα ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί γρήγορα τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ