Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 08:41

  Τα "δικά του παιδιά" βολεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

  Τα "δικά του παιδιά" βολεύει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η υπηρεσία του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ) στο νομό Χανίων έγινε, ευρέως, γνωστή, πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε αποκαλύφθηκε ότι με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη τοποθετήθηκε στο νεοσύστατο φορέα ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη, Βασίλης. Και όπως, τότε, είχε αναφέρει στο ΣΚΑΪ ο κ. Παϊτέρης, ο ίδιος είχε ζητήσει να προσληφθεί ο γιος του, σημειώνοντας ότι "είναι θετικό ότι ο υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημά του”.

  Χθες, μέσω δημοσιευμάτων, έγινε γνωστό ότι η ΤΑΕΦΚ, που συστάθηκε για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου στη δυτική Κρήτη, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη υπηρεσία, όπου έχουν προσληφθεί συνολικά 26 άτομα για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις προσλήψεων, εκτός αυτής του κ. Παϊτέρη, για τις οποίες εγείρονται εύλογα ερωτήματα, εάν έγιναν αξιοκρατικά.

  Τοποθετήσεις ημετέρων

  Στην λίστα των διορισμών περιλαμβάνεται με ειδικότητα ΠΕ Μηχανικών, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση στο Διαύγεια, ο Ιωάννης Παπαδεράκης του Αντωνίου, με τον Αντώνη Παπαδεράκη να αποτελεί γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, ενώ, μέχρι πριν από λίγους μήνες, ήταν Γενικός Γραμματέας Εμπορίου της κυβέρνησης.

  Στους διορισθέντες στην ΤΑΕΦΚ, με ειδικότητα ΠΕ Μηχανικών, ανήκει ο Α.Σ. του Ε. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για παλαιό στέλεχος της ΠΑΣΠ και συνδικαλιστή στο ΤΕΕ – όπου ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έχει μακρά θητεία- ενώ ήταν υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Χανίων στις εκλογές του 2015. Μετά την υπουργοποίηση Σπίρτζη, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, ο ίδιος τοποθετήθηκε ως σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού.

  Επίσης, σύμφωνα με απόφαση, που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr και η οποία δεν έχει δημοσιευθεί στη "Διαύγεια”, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γ. Μπενίσης, εγκρίνει στις 25 Ιουνίου -μία μέρα πριν λήξει η θητεία του-  την απευθείας ανάθεση στον Α.Σ. την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου υποστήριξης της Διεύθυνσης Κτηριακών Εγκαταστάσεων και Ακίνητης Περιουσίας. Οι υπηρεσίες του Α.Σ. αφορούν, πάντοτε κατά την απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, "θέματα επίβλεψης-εφαρμογής περιβαλλοντικής διαχείρισης κατασκευαστικών έργων και υγείας και ασφάλειας στην εργασίας, επίβλεψη-εφαρμογή συστημάτων ενεργειακής εξοικονόμησης και θεμάτων πυρασφάλειας”.

  Η εν λόγω ανάθεση, έγινε "βάσει της οικονομικής προσφοράς και κατόπιν έρευνας αγοράς”, ήτοι 19,8  χιλιάδες ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) για χρονική διάρκεια ενός έτους” και με μηνιαίες καταβολές 1.650 ευρώ, όπως σημειώνεται στην απόφαση.

  Παραμένει άγνωστο εάν προβλέπεται στη νομοθεσία, είτε ως μελέτη είτε ως κατασκευαστικό έργο είτε ως επιστημονική υπηρεσία, έργο υπηρεσιών "επίβλεψης – εφαρμογής” διερωτώνται παράγοντες της αγοράς. Ακόμη, το εν λόγω στέλεχος παραμένει άγνωστο πώς θα εκπληρώνει, ταυτόχρονα, τα καθήκοντά για την ΤΑΕΦΚ με έδρα τα Χανιά και για την ΕΥΔΑΠ με έδρα την Αθήνα.

  Όλα αυτά όταν την ίδια ημέρα, σε θέση ΠΕ Μηχανικών, τοποθετείται και ο αδερφός του Α.Σ., ο  Ι.Σ., καθιστώντας τη συγκεκριμένη οικογένεια, όπως, σκωπτικά, παρατηρούν ορισμένοι, εάν όχι την μοναδική, από τις ελάχιστες, ίσως, πανελλαδικά, της οποίας δύο μέλη τοποθετούνται, ταυτόχρονα, σε δημόσιο φορέα.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων