Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 17:37

  Μήνυμα Eurogroup προς την επόμενη κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

  Μήνυμα Eurogroup προς την επόμενη κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.27

  Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους της, είναι το μήνυμα το οποίο - σύμφωνα με κοινοτικές πηγές - θα επαναλάβουν την προσεχή Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup.

  Κατά τη σύνοδο αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν οι πρόσφατες συστάσεις της Kομισιόν προς όλα τα κράτη-μέλη. Αυτό άλλωστε έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό στο πλαίσιο της διαδικασίας του European semester. Οι εν λόγω συστάσεις μάλιστα θα πρέπει να επικυρωθούν και τυπικά την προσεχή Τρίτη σε επίπεδο Ecofin.

  Θα περιλαμβάνουν όλες τις προτάσεις πολιτικής σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο τις οποίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα κράτη-μέλη κατά τη χάραξη των προϋπολογισμών του 2020 που θα κατατεθούν στην Κομισιόν το φθινόπωρο. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες  από κοινοτικές πηγές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, που οριστικοποίησε το πρόγραμμα της συνόδου της προσεχούς Δευτέρας (η οποία λαμβάνει χώρα μία μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές), στην περίπτωση της Ελλάδος θα συζητηθεί πέραν του ευρωπαϊκού εξαμήνου και η 3η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που ανακοινώθηκε στις 5 Ιουνίου.

  Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να ζητήσουν από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ