Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Απρ-2019 14:00

  Νέα παράταση δύο μηνών για τα κρατικά "φέσια"

  Νέα παράταση δύο μηνών για τα κρατικά "φέσια"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει για δύο ακόμη μήνες (έως το τέλος Μαΐου) το περιθώριο που έχουν φορείς του ευρύτερου Δημοσίου (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Νοσοκομεία, Ταμεία κλπ.) να πληρώσουν ιδιώτες. Το ίδιο ισχύει και για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

  Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι τα αδιάθετα κονδύλια στο τέλος κάθε έτους επιστρέφονται, αλλά ειδικά για το 2018 είχε δοθεί παράταση έως και το τέλος Μαρτίου.

  Καθώς όμως υπάρχουν ακόμη λεφτά προς διάθεση, και "στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης" των υποχρεώσεων, δίδεται μία ακόμη ευκαιρία, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

  Σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο του 2019 πληρώθηκαν συνολικά μόνο 10,4 εκατ. ευρώ. Και τούτο ενώ οι οφειλές το ίδιο διάστημα πήραν την "ανιούσα". Έφτασαν στα 1,67 δισ. ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου (έναντι 1,52 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018).

  Επίσης, ήδη υπήρξε μία ανακατανομή. Στον τομέα των συντάξεων μεταφέρθηκαν διαθέσιμα κονδύλια 67,5 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και διατέθηκαν 57,6 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ