Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Απρ-2019 08:15

  Αγοράσαμε 27% περισσότερα προϊόντα Apple

  Αγοράσαμε 27% περισσότερα προϊόντα Apple
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ έσπασαν πέρυσι οι πωλήσεις της iSquare, του επίσημου διανομέα των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο και θυγατρική του ομίλου Quest.

  Όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο όμιλος Quest οι πωλήσεις της iSquare ξεπέρασαν τα 106 εκατ. ευρώ, 27% υψηλότερες σε σχέση με το 2017. Η αύξηση αυτή βασίστηκε κατά κύριο λόγο στα προϊόντα iPhone, iPad& Apple Watch.

  Τα EBITDA της ενισχύθηκαν κατά 7,4% στα 2,567 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων της αυξήθηκαν 9,2% στα 2,186 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων κατά 12,6% στα 1,454 εκατ. ευρώ.

  Πάντως η κερδοφορία της επηρεάστηκε από έκτακτες προβλέψεις που σχετίζονται με την επιβολή τον περασμένο Μάιο επιπλέον τελών πνευματικών δικαιωμάτων με αναδρομική ισχύ, (σ.σ. θεσπίσθηκε στα τέλη Μαΐου του 2018). Η συγκεκριμένη ρύθμιση καταργήθηκε εφέτος γεγονός που εκτιμάται ότι θα επιδράσει θετικά στα φετινή αποτελέσματα κατά 787 χιλ. ευρώ.

  Ανάλογη πορεία  και για την iStorm που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία προτύπων καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple (Apple Premium Reseller -APR).

  Σήμερα λειτουργούν οκτώ καταστήματα iStorm, εκ των οποίων τα τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Κύπρο. Πέρυσι οι πωλήσεις της iStorm αυξήθηκαν κατά 31% λόγω και της προσθήκης από τον περασμένο Αύγουστο του όγδοου καταστήματος της το οποίο βρίσκεται στην Μαρίνα Λεμεσού.

  Σε ό,τι αφορά την Info Quest Technologies Α.Ε.Β.Ε., που δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων και στις λύσεις πληροφορικής, ενίσχυσε κατά 25% τις πωλήσεις της. H διεύρυνση της συνεργασίας της με τη Xiaomi, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2016, της έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρει, παράλληλα με τα Smartphones, μεγαλύτερη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

  Αποτέλεσμα πλέον να ελέγχει την τρίτη θέση της τοπικής αγοράς Smartphones με μερίδιο 15% με άνω των 320,000 Smartphones και 200.000 προϊόντων IoT, ενώ παράλληλα ανέλαβε και για την αγορά της Κύπρου την επίσημη αντιπροσωπεία της Xiaomi.

  Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της εταιρείας παραμένει επιφυλακτική λόγω των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων οι οποίες εκτιμά ότι θα επηρεάσουν αρνητικά το καταναλωτικό κλίμα. Για τον λόγο αυτό αναμένει μεν θετική πορεία ωστόσο με μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με το 2018.

  Σε ό,τι αφορά την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα συνολικά παρουσίασε πέρυσι στασιμότητα ή μικρή πτώση, αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της Quest. Οι πολύ χαμηλές επισκεψιμότητες στα καταστήματα, οι αναιμικοί τζίροι στην αγορά και η μείωση στην κατανάλωση οδήγησαν σε μπαράζ προσφορών και εκπτώσεων σε μια προσπάθεια ανάτασης της αγοράς και του κλίματος.

  Κινήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις έφεραν έσοδα (π.χ. BlackFriday), αλλά τελικά έπληξαν τόσο τις πωλήσεις των επόμενων μηνών όσο και την κερδοφορία συνολικά, αναφέρεται σε άλλο σημείο της έκθεσης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:23 05/03

  Νέα προγράμματα από τη WIND με απεριόριστα DATA, απεριόριστη Ομιλία και υπερ-υψηλές ταχύτητες

  Οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

  08:58 02/03

  Το Zoom προβλέπει εκρηκτική ανάπτυξη και το 2021 αλλά και μετά την πανδημία

  Ο Έρικ Γιούαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας του, η οποία στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου, είχε έσοδα 883 εκατ....

  09:09 26/02

  Twitter: Νέα λειτουργία "Super Follow" θα επιτρέπει στους χρήστες να χρεώνουν τους "σπέσιαλ ακολούθους" τους

  Το Twitter έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να μία νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες του να χρεώνουν τους ακολούθους τους για να αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο δεν θα...

  10:04 23/02

  PwC: Υγεία και κοινωνική μέριμνα οι τομείς που θα επωφεληθούν περισσότερο από την τεχνολογία 5G

  Τα οφέλη στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα από την εφαρμογή του 5G θα επιφέρουν αλλαγές στις επιχειρήσεις, τις δεξιότητες και τις υπηρεσίες, προσθέτοντας 1,3 τρισ. δολ. ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ...

  07:45 22/02

  Πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς δεδομένων

  Νέες επενδύσεις σε καλώδια αλλά και data centers βάζουν την Ελλάδα στον χάρτη.

  08:50 21/02

  Πιο οικονομικά... προσιτά γίνονται τα 5G κινητά

  Νέες συσκευές της μεσαίας και της χαμηλής κατηγορίας τιμής γίνονται διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.

  13:40 19/02

  Επιλέγοντας το tablet που θα γίνει το δεξί σου χέρι

  Ποιος είπε ότι για να φέρεις εις πέρας τις καθημερινές σου εργασίες χρειάζεσαι ένα άβολο desktop ή ένα πανάκριβο laptop;

  09:30 12/02

  Feel Your Beat of Love: Με κάθε αγορά Huawei Watch GT 2 Pro, δώρο το Huawei Watch FIT!

  Από 1 έως και 14 Φεβρουαρίου, το Huawei Watch FIT διατίθεται ως δώρο μαζί με κάθε αγορά Huawei Watch GT 2 Pro!

  11:10 10/02

  WIND Ελλάς: Εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επόμενη γενιά δικτύων 5GSA για εφαρμογές ρομποτικής

  Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο πέμπτης γενιάς στη χώρα μας που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία και αποτελεί την τελευταία λέξη στην αρχιτεκτονική δικτύων, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική...

  08:40 09/02

  Facebook: Σχεδιάζει να αφαιρεί πλέον τις αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια

  Από τον Οκτώβριο έχει απαγορευτεί να περιέχονται τέτοιοι ισχυρισμοί σε διαφημίσεις ιδιωτών ή εταιρειών στο Facebook.