Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Απρ-2019 14:48

  Τσακαλώτος: Στοχευμένες οι ρυθμίσεις προς Ταμεία – εφορίες

  Τσακαλώτος: Στοχευμένες οι ρυθμίσεις προς Ταμεία – εφορίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  "Σχεδιάζουμε διάφορες παρεμβάσεις, και το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών, για να βοηθήσουμε ανθρώπους, που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος. Όπως με τον νέο νόμο Κατσέλη, έχουμε δυο στόχους:  να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μη βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν" ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο Πάτρας.

  Εξήγησε ότι ουσιαστικά "κάποιος που έχει ιδρώσει για να ξεπληρώσει είτε προς τη φορολογία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία, νιώθει άσχημα να βλέπει έναν κακοπληρωτή, που έχει λεφτά και δεν πληρώνει, να μπαίνει σε ένα σύστημα δόσεων. Έτσι, όποιο σύστημα παρουσιάζεις πρέπει να έχει το στοιχείο της δικαιοσύνης, ότι ο άνθρωπος, που βοηθάς έχει πραγματικό πρόβλημα και με μια μικρή βοήθεια μπορεί να πληρώσει".

  Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε ουσιαστικά σε νέες ρυθμίσεις οι οποίες όμως δεν θα είναι "οριζόντιες" αλλά θα αφορούν σε συγκεκριμένες ομάδες και θα ξεχωρίζουν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα ή είναι κακοπληρωτές.

  Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί το ζήτημα της ρύθμισης με έως 120 δόσεις των οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία μετά και τις ενστάσεις των δανειστών ότι δεν προάγουν την κουλτούρα πληρωμών. Πλέον ο ΥΠΟΙΚ βάζει στο "κάδρο" τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στον ν. Κατσέλη, δηλαδή τα κριτήρια υπαγωγής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ