Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαρ-2019 21:52

  Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο διαγωνισμό των λιγνιτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κατατέθηκε η τροπολογία για το νέο διαγωνισμό των λιγνιτών

  Κατατέθηκε η τροπολογία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσω νέου διαγωνισμού, όπως είχε αναφέρει από το πρωί το Capital.gr. Όπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από τη ΔΕΗ υπό την εποπτεία του Ελληνικού Δημοσίου. Θα δημοσιευτεί δημόσια πρόσκληση από τη ΔΕΗ και σε διάστημα 7 ημερών καλούνται οι υποψήφιοι επενδυτές που συμμετείχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό καθώς και πιθανόν νέοι άλλοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. 

  Στην πρόσκληση θα καθορίζεται η διαδικασία τα κριτήρια προεπιλογής και τελικής επιλογής όπως ενδεικτικά το ύψος της οικονομικής προσφοράς, η εμπειρία κλπ, οι προθεσμίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών η διαδικασία υποβολής ερωτημάτων και επεξηγήσεων οι όροι, το σχέδιο αγοραπωλησίας κλπ.

  Σύμφωνα με την τροπολογία η ΔΕΗ δύναται να ορίσει εκτιμητή για τις πωλούμενες μονάδες, ο οποίος θα λάβει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου διαγωνισμού. Σύμφωνα με την τροπολογία η νέα εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη την εκτίμηση που τυχόν υποβλήθηκε στο πλαίσιο του προηγούμενου διαγωνισμού. 

  Χ. Φλουδόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων