Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2019 07:52

  "Οκ" από Ελεγκτικό Συνέδριο για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων Ηλείας

  "Οκ" από Ελεγκτικό Συνέδριο για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων Ηλείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στην έγκριση της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία προχώρησε, πριν από μερικές ημέρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

  Το πράσινο φως του Ανώτατου Δικαστηρίου θα οδηγήσει στην έναρξη κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), που τοποθετείται για το αμέσως χρονικό διάστημα. 

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ετήσια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα (εισερχόμενων απορριμμάτων) στη σχεδιαζόμενη μονάδα επεξεργασίας, μειώθηκε σε 45.000 τόνους από 60.000 τόνους.  

  Υπολογίζεται ότι σε διάστημα περίπου δύο ετών το έργο, με ανάδοχο την κοινοπραξία Μεσόγειος - ΑΑΓΗΣ - J&P Άβαξ, θα βρίσκεται στη φάση λειτουργίας, λύνοντας το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών στο νομό Ηλείας. 

  Το έργο της Ηλείας αποτελεί το πέμπτο ΣΔΙΤ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων που βρίσκεται λίγο πριν τη γραμμή εκκίνησης. Από τα υπόλοιπα τέσσερα, τα δύο σε Κοζάνη και Ήπειρο έχουν ολοκληρωθεί, αυτό στην Πελοπόννησο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το προσεχές διάστημα, ενώ το ΣΔΙΤ Σερρών θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία τέλη Απριλίου. 

  Συνολικά ο προϋπολογισμός των πέντε ΣΔΙΤ, τα οποία συμβασιοποιήθηκαν ή οδεύουν προς συμβασιοποίηση, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -στο παρελθόν, είχε εξαγγείλει την ακύρωση του συγκεκριμένου είδους συμβάσεων- ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων