Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 10:08

  Ίδια με πέρυσι αναμένονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

  Ίδια με πέρυσι αναμένονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να κυμανθούν τα εισοδηματικά όρια βάσει των οποίων θα οριστούν οι φετινοί δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ετήσιο ατομικό εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ενώ το όριο αυτό θα προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. 

  Ανώτατο εισοδηματικό όριο τίθενται, βάσει του σεναρίου, τα 27.000 ευρώ, για νοικοκυριά με 5 ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και 5 ή περισσότερα παιδιά.

  Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης -προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση- όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας (νοικοκυριού) όπως προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Στο συνολικό αυτό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων, καθώς και το σύνολο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

  Σε ό,τι αφορά τα ποσά, βάσει του περσινού μοντέλου, ξεκινούν από 350 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.350 ευρώ.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή, η υπουργική απόφαση με τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια, θα υπογραφεί το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στα περιουσιακά κριτήρια ώστε να μην αποκλειστούν όσοι έλαβαν μέρισμα το 2017, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων