Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Νοε-2018 13:52

  Α. Ξανθός: Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξέλεγκτη διακίνηση των σκευασμάτων συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια

  Α. Ξανθός: Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξέλεγκτη διακίνηση των σκευασμάτων συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνεννόηση με το υπουργείο Αθλητισμού βρίσκεται το υπουργείο Υγείας για την επανεξέταση της ρύθμισης που επιτρέπει την πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια.

  Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπ. Υγείας, Α. Ξανθός, "είναι γνωστό ότι η διάταξη αυτή συμπεριλαμβανόταν σε μια δέσμη μέτρων "προώθησης του ανταγωνισμού στην αγορά" στο πλαίσιο  της "εργαλειοθήκης 2" του ΟΟΣΑ και ότι στο κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης συμφωνήθηκε με απαίτηση των "θεσμών", και ειδικά του ΔΝΤ, να εφαρμοστεί.

  Η ανησυχία που ήδη έχει εκφραστεί στο δημόσιο διάλογο από επιστημονικούς φορείς της χώρας, είναι απολύτως εύλογη και ήδη το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αθλητισμού για την επανεξέταση της ρύθμισης.

  Είναι προφανές ότι για σοβαρούς λόγους πρόληψης πιθανών παρενεργειών και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, δεν μπορεί να υπάρξει ανεξέλεγκτη διακίνηση αυτών των σκευασμάτων και ακριβώς για αυτό, η πολιτική βούληση και των δύο υπουργείων είναι να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

  Η ισχύουσα ΚΥΑ (Γ5α/53625/10-9-2017) διασφαλίζει τον αναγκαίο έλεγχο και δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται αναθεώρηση. Σε κάθε περίπτωση, το επισπεύδον για το υπό συζήτηση ν/σ Υπουργείο Αθλητισμού, θα αναλάβει μετά το τέλος της διαβούλευσης την πρωτοβουλία αλλαγής  της συγκεκριμένης διάταξης".
    
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων