Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 08:22

  Χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς... Τσίπρα τα εγκαίνια της Ρεβυθούσας

  Χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς... Τσίπρα τα εγκαίνια της Ρεβυθούσας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:05

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Δεν θα παραστεί τελικώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, στην τελετή εγκαινίων της 3ης δεξαμενής της Ρεβυθούσας. Στον απόηχο της αποκάλυψης του Capital.gr ότι το έργο που έχει κατασκευαστεί και εγκαινιάζεται σήμερα δεν έχει άδεια λειτουργίας, πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η ακύρωση της παρουσίας του κ. Τσίπρα στην τελετή των εγκαινίων. 

  Όπως ανέφερε από νωρίς το πρωί το Capital.gr, το έργο που ξεκίνησε το 2011 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται στο στάδιο της μηχανικής εκκίνησης. 

  Ωστόσο η εμπορική λειτουργία του δεν έχει ξεκινήσει και αυτό αναμένεται να γίνει στα μέσα του επόμενου μήνα. Πίσω από την καθυστέρηση αυτή, βρίσκεται ένα πρόβλημα ουσίας, αφού η εγκατάσταση δεν έχει ακόμη πάρει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδρογονανθράκων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εκδοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας, ενώ όπως επισημαίνουν πηγές σε γνώση του προβλήματος μια τέτοια κίνηση δε λύνει το πρόβλημα αφού η προσωρινή άδεια αφορά στις δοκιμαστικές λειτουργίες σε πραγματικές συνθήκες της εγκατάστασης και υπό την ευθύνη του κατασκευαστή του έργου.

  Εδώ όμως μιλάμε για μια εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου, τη στιγμή μάλιστα που η ΔΕΠΑ έχει ήδη παραγγείλει για τον επόμενο μήνα μεγάλο φορτίο 130 χιλιάδων κυβικών. Σε περίπτωση δε που το πρόβλημα συνεχίζεται και δεν έχει εκδοθεί η άδεια, τότε υπάρχουν δύο λύσεις είτε η εκφόρτωση θα γίνει παράτυπα στην 3η Δεξαμενή ή η ΔΕΠΑ θα πληρώσει σταλιές για το πλοίο, οι οποίες φυσικά θα μετακυληθούν στους καταναλωτές, ο οποίοι και θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της ολιγωρίας των… "αρμοδίων”.

  Κατά τα λοιπά το έργο της 3ης Δεξαμενής της Ρεβυθούσας είναι μεγάλης οικονομικής αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας για τη χώρα αφού ανοίγει το δρόμο ώστε η Ελλάδα και η Ρεβυθούσα να τροφοδοτούν με εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και άλλες γειτονικές χώρες, που δεν έχουν πρόσβαση σε LNG

  Με τη νέα εγκατάσταση που έχει χωρητικότητα 95 χιλ κυβικών μέτρων η συνολική χωρητικότητα του σταθμού αυξάνεται στα 225 χιλ κμ.  Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης η δυναμικότητα του συστήματος σε ετήσια βάση θα ανέλθει στα 7 δισ. κυβικά ετησίως, εκ των οποίων τα 5 δισ. θα μπορούν να κατευθυνθούν προς τα Βαλκάνια και τα 2 δισ. προς την ελληνική αγορά. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων