Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Νοε-2018 19:43

  Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το ύψος και τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

  Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το ύψος και τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την αύξηση του ποσού για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2018-2019 επανέλαβε στην Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Θ. Τζάκρη με αίτημα να "ανέβει" κατηγορία – ώστε να λαμβάνουν μεγαλύτερο επίδομα - ο νομός Πέλλας.

  Όπως είπε η κ. Παπανάτσιου, απαντώντας στο αίτημα για την Πέλλα, η κυβέρνηση με το νόμο Σκουρλέτη για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θέσπισε την δυνατότητα να ανεβαίνει κατηγορία στην χορήγηση του επιδόματος ένας νομός, όταν περισσότερες από το 50% των περιοχών του χαρακτηρίζονται ορεινές.

  Ειδικά για την Πέλλα αυτό συμβαίνει στο 53%,  οπότε ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως θα αυξηθούν οι δικαιούχοι και η επιδότηση. Η κ. Παπανάτσιου αγνόησε την "μπηχτή" της κ. Τζάκρη ότι "ανέβηκαν κατηγορία οι Σέρρες και η Μαγνησία" και υπογράμμισε πως το ΥΠΟΙΚ αναμένει στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών για σχετική αναπροσαρμογή στην χορήγηση της επιδότησης θέρμανσης με βάση την μέση θερμοκρασία.

  Ήταν όμως ιδιαίτερα προσεχτική στην διατύπωση της, καθώς είπε ότι λαμβάνεται υπόψη η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας σε ό,τι αφορά την ένταξη και άλλων νομών στις ανώτερες κλίμακες χορήγησης του επιδόματος, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο επεξεργάζεται τα κριτήρια λήψης του, συνυπολογίζοντας και την διεθνή τιμή πετρελαίου.

  "Αφού προκύψει ο δημοσιονομικός χώρος θα επανεκτιμηθεί η χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης το 2018-2019 για ενίσχυση των πιο αδύναμων", κατέληξε η κ. Παπανάτσιου.

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ