Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Νοε-2018 17:23

  Eurobank: Διευρυμένη θα παραμείνει η ψαλίδα στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ Ευρωζώνης - Ελλάδας

  Eurobank: Διευρυμένη θα παραμείνει η ψαλίδα στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ Ευρωζώνης - Ελλάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H διευρυμένη ψαλίδα ανάμεσα στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ Ευρωζώνης και Ελλάδας αναμένεται να διατηρηθεί, σύμφωνα με την ανάλυση της Eurobank "7 Ημέρες Οικονομία".

  Ειδικότερα, οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (όπως και άλλων διεθνών οργανισμών), η ελληνική οικονομία εξέρχεται από τη στασιμότητα της περιόδου 2013-2016 με βήματα ήπιας ανάκαμψης. Βάσει αυτών των εκτιμήσεων, όπως παρατηρούν, η διευρυμένη ψαλίδα σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ με το σύνολο της Ευρωζώνης αναμένεται να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια (πιθανή συρρίκνωση θα οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδος) καθώς εκτιμάται ότι ο μέσος ετήσιος πραγματικός ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης στην Ελλάδα θα είναι οριακά υψηλότερος – κατά 0,1 ΠΜ – σε σύγκριση με τον αντίστοιχο της Ευρωζώνης (βλέπε Σχήμα 1Β).

  Σύμφωνα με τη Eurobank, τα μονοπάτια οικονομικής μεγέθυνσης Ελλάδος και Ευρωζώνης προβλέπεται ότι θα είναι παράλληλα και η απόσταση που θα τα χωρίζει θα παραμένει μεγάλη.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων