Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Νοε-2018 17:34

  Martin Czurda (ΤΧΣ): Προς το παρόν δεν έχουμε στρατηγικούς εταίρους στις τράπεζες

  Martin Czurda (ΤΧΣ): Προς το παρόν δεν έχουμε στρατηγικούς εταίρους στις τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχει απομόχλευση χωρίς να υπάρχει ανάπτυξη στον τραπεζικό κλάδο, μολονότι οι τράπεζες έχουν καταφέρει να αποχωριστούν κάποια μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανοίγματα, κι αυτό είναι ένα από τα κύρια ζητήματα, τόνισε, μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision, το οποίο συνδιοργανώνουν το το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Capital.gr, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Martin Czurda.

  "Δε βλέπουμε - με ορισμένες εξαιρέσεις - να έχουμε στρατηγικούς εταίρους ή μετόχους που να μπορούν να φέρουν την αλλαγή στις τράπεζες και ηγηθούν αυτής, γι’ αυτό και ο ρόλος του ΤΧΣ είναι σημαντικός όσον αφορά στις τράπεζες", πρόσθεσε. 

  "Όραμά μας είναι να υπάρξουν στρατηγικοί επενδυτές οι οποίοι θα αγοράσουν κομμάτι των ελληνικών τραπεζών και θα φέρουν αλλαγές και ρευστότητα - η οποία θα καλύψει τα NPLs - και θα μας βοηθήσουν όσον αφορά στις επενδύσεις", συνέχισε ο κ. Czurda.

  Θετικός εμφανίστηκε ωστόσο σχετικά με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. "Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν βελτιωθεί πολύ ως προς την εταιρική τους διακυβέρνηση και αυτό είναι επιτυχία. Υπάρχουν εμπειρογνώμονες στα συμβούλια, που μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες και να βοηθήσουν στην αξιολόγηση του μέλλοντος.

  "Οι τράπεζες θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και επιδόσεις και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες νοοτροπίες θα εμπεδωθούν", κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων