Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Οκτ-2018 18:31

  Αυξάνουν οι εταιρείες διαχείρισης NPLs

  Αυξάνουν οι εταιρείες διαχείρισης NPLs
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μία ακόμη άδεια σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος, ανεβάζοντας στις δεκαπέντε τις εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί. Πρόκειται για την εταιρεία με την επωνυμία "APS Recovery Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις" που λαμβάνει άδεια καθώς πληροί το σύνολο των απαιτήσεων του ν. 4354/2015 και της ΠΕΕ 118/19.05.2017.

  Παράλληλα, η ΤτΕ επέκτεινε την άδεια που είχε χορηγήσει στην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς με την επωνυμία "Special Financial Solutions Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις". Η επέκταση της άδειας δόθηκε προκειμένου η εταιρεία να μπορεί να αναλάβει και τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και από μη εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδoς ιδρύματα.

  Όπως είχε γράψει το Capital.gr, οι εταιρίες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ανεβάζουν ταχύτητες, ακολουθώντας τη σταδιακή αύξηση των πωλήσεων NPLs. Πλέον 15 εταιρίες έχουν λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλες 5 βρίσκονται σε αναμονή, διαμορφώνοντας προσεχώς ένα τοπίο με τουλάχιστον 20 servicers που θα κληθούν να διαχειριστούν σχεδόν το 50% της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών, η οποία θα προέλθει από πωλήσεις χαρτοφυλακίων και τιτλοποιήσεις.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων