Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιουν-2018 12:31

  Δέσμευση Γ. Χουλιαράκη για προσαρμογή

  Δέσμευση Γ. Χουλιαράκη για προσαρμογή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει η Ελλάδα να ολοκληρώσει με επιτυχία την 4η αξιολόγηση. Θα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα. Νομίζω θα πρέπει να το έχει κάνει πριν το Eurogroup.

  Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης στο συνέδριο του Economist.

  Όπως σημείωσε, υπάρχουν άλλες τρεις προϋποθέσεις για την πρόσβαση στις αγορές:

  - Η δημοσιονομική σταθερότητα

  - Η κάλυψη έναντι της αστάθειας στις αγορές με απόθεμα διαθεσίμων, το οποίο "υπολογίζεται σε 17-18 δισ. ευρώ

  - Η σημαντική ελάφρυνση χρέους. 

  Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε πως υπάρχει επιπλέον πολλή δουλειά να γίνει. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να διευρύνουμε την επενδυτική μας βάση και να υπάρξει στροφή προς μακροπρόθεσμους επενδυτές.

  Σε ερώτημα για τις εκλογές και για το πώς διασφαλίζονται τα προαπαιτούμενα απάντησε: "Νομίζω ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος αν η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι συνετή εν όψει των εκλογών και κατά τη μεταμνημονική περίοδο".

  Επισήμανε ότι "έχουμε νομίζω όλοι μάθει το μάθημα των τελευταίων 10 ετών. Όλοι οι παράγοντες πολιτικής ξέρουν πλέον το κόστος. Κανείς δεν θέλει υπαναχωρήσεις λόγω των δικών τους λαθών".

  Ο κ. Χουλιαράκης μίλησε για τις τρεις διαδοχικές απόπειρες εξόδου στις αγορές. Όλες ήταν επιτυχείς, είπε, σημειώνοντας πως οι αποδόσεις 8 χρόνια πριν ήταν τρεις φορές υψηλότερες απ' ό,τι σήμερα. Συμπλήρωσε ότι αν δεν υπήρχαν οι αναταράξεις στην Ιταλία θα "ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ