Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Μαϊ-2018 18:17

  ΥΠΕΝ: Στόχος η συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες

  ΥΠΕΝ: Στόχος η συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας που εκδόθηκε πρόσφατα, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των τριών σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σε σχέση με την επένδυση της EldoradoGold, στη Χαλκιδική. 

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει το υπουργείο "το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ, υποχρεούται να διασφαλίσει ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός, αργυρός και χαλκός, τηρώντας απαρέγκλιτα συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και τους περιορισμούς που επιβάλλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και η Απόφαση Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)".

  Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο διάλογος με την εταιρεία διεξάγεται σε εποικοδομητικό κλίμα.

  Υπενθυμίζεται ότι, αρχές Απριλίου, το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε τον καναδικό όμιλο, καθώς σύμφωνα με απόφασή του, δεν συνιστά παράβαση των διατάξεων της σύμβασης μεταβίβασης η Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργίας του Μαδέμ Λάκκου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων Σκουριών και Ολυμπιάδας. Η τελευταία υπεβλήθη τον Δεκέμβρη του 2014 από την Ελληνικός Χρυσός.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ