Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Μαϊ-2018 21:27

  ΔΝΤ: Ανοικτά μέτωπα σε δημοσιονομικό και μεταρρυθμίσεις

  ΔΝΤ: Ανοικτά μέτωπα σε δημοσιονομικό και μεταρρυθμίσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ανοικτά ζητήματα αναφορικά με τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και το μέτωπο της ελάφρυνσης του χρέους, επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, μετά το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας "staff level agreement" που αφορά την τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

  Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης η πρόοδος που επετεύχθη στις συζητήσεις, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν ακόμα ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα.

  "Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 16 ως τις 19 Μαΐου για να συζητήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από μια προληπτική ρύθμιση του ΔΝΤ. Η αποστολή σημείωσε καλή πρόοδο και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αρχές από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η αποστολή συνεργάστηκε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ