Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Μαϊ-2018 13:31

  Τρ. Πειραιώς: Απέδωσαν οι προσπάθειες της διοίκησης

  Τρ. Πειραιώς: Απέδωσαν οι προσπάθειες της διοίκησης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Τη σημαντική προσπάθεια που έχει καταβάλει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας της Τράπεζας σε όλα τα επίπεδα, αντανακλά το αποτέλεσμα που σημείωσε από τη διαδικασία του stress test.

  Το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς πέρασε την δοκιμασία του τεστ αντοχής χωρίς να αναδειχθεί με κεφαλαιακό έλλειμμα, καταδεικνύει περαιτέρω το μέγεθος και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της διοίκησης της Τράπεζας. Και αυτό, διότι η διαδικασία του stress test, αλλά και του εξονυχιστικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο SSM στο δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας, δεν διενεργήθηκαν χωρίς "εξωτερικούς αντιπερισπασμούς" για την Τράπεζα, καθώς οι φήμες που διακινούνταν για "μία τράπεζα που δεν θα περνούσε το stress test" "φωτογράφιζαν" την Τράπεζα Πειραιώς. Τα σενάρια, μάλιστα, που διακινούνταν έκαναν λόγο μέχρι και για διάσπαση της Τράπεζας και για εξαγορά του υγιούς κομματιού της από άλλη τράπεζα.

  Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν από το αποτέλεσμα του stress test. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι για την Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του 2020, ο μεταβατικός Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (Transitional Common Equity Tier 1 CET-1) υπό το "Βασικό" σενάριο διαμορφώνεται σε 14,52%, ενώ υπό το "Δυσμενές" σενάριο σε 5,90%.  Πρόκειται για μεταβολή του δείκτη CET 1 κατά – 0,3% στο βασικό σενάριο και – 8,9% στο δυσμενές από τον δείκτη CET 1 στις 31/12/2017, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 14,8%.

  Οι δείκτες αυτοί αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω από το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που υλοποιεί η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων χαρτοφυλακίων δανείων, συνεχίζεται η αποεπένδυση από θυγατρικές και δραστηριότητες της Τράπεζας, ενώ για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση θα εξεταστούν, εν ευθέτω χρόνω, και άλλα διαθέσιμα "εργαλεία".

  Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης που υλοποιείται θα διασφαλίσει ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να υπερτερεί των κεφαλαιακών απαιτήσεων, με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία μείωσης των κινδύνων του ισολογισμού και τη στρατηγική απομόχλευσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.

  "Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου "Ατζέντα 2020" για την περαιτέρω ενίσχυση της  χρηματοοικονομικής θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και την στήριξη της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας", δήλωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του stress test. Όπως σημείωσε, η Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου "Ατζέντα 2020", με στόχο την εξομάλυνση του ισολογισμού της μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών, καθώς και την αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων