Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Μαρ-2018 09:21

  Ανακοινώνεται σήμερα ο διάδοχος του Π. Λιαργκόβα

  Ανακοινώνεται σήμερα ο διάδοχος του Π. Λιαργκόβα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο τον ορισμό του Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ειδικού Κανονισμού του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε ζητήσει από τον απερχόμενο επικεφαλής καθ. Π. Λιαργκόβα να παραμείνει λίγο ακόμα στην θέση του μέχρις ότου οριστεί o διάδοχός του. Η θητεία του κ. Λιαργκόβα είχε λήξει τον περασμένο Νοέμβριο.

  Ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την θέση είναι αυτό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη – από τους νέους οικονομολόγους οι οποίοι μετέχουν εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή από την πρώτη εκλογή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

  Υπενθυμίζεται ότι η σχέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή  απέκτησε χαρακτηριστικά έντονης κόντρας καθώς με τις τριμηνιαίες εκθέσεις που εκπονεί προκάλεσε δυσαρέσκεια. Το Γραφείο είναι ανεξάρτητος θεσμός και οι Εκθέσεις του βασίζονται στα στοιχεία της οικονομίας που λαμβάνει από τους επίσημους θεσμούς (ΕΛΣΤΑΤ κλπ), δηλαδή δεν διενεργεί πρωτότυπη έρευνα και μελέτη.

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020