Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Δεκ-2017 14:27

  Ξεκίνησε το market test, έφτασαν τα mail της DGCOMP σε εταιρείες

  Ξεκίνησε το market test, έφτασαν τα mail της DGCOMP σε εταιρείες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από συνθήκες εμπιστευτικότητας το περίφημο market test, καθώς τις προηγούμενες ημέρες εστάλησαν σε πιθανούς ενδιαφερομένους επιστολές της DGCOMP (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού) που ενημερώνουν για το περιεχόμενο των πωλήσεων και τη διαδικασία.

  Η επιστολή δεν περιέχει κάποιες εκπλήξεις καθώς όπως είχε προεξοφληθεί οι πωλήσεις προτείνεται να γίνουν σε δύο ομάδες παγίων, δηλαδή χωριστά το πακέτο της Μεγαλόπολης (μονάδες 3 και 4) και χωριστά η Μελίτη με την άδεια για κατασκευή δεύτερου εργοστασίου.

  Στη διαδικασία του market test οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να απαντήσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου για το εάν θεωρούν ελκυστικό το πακέτο και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη διαδικασία αλλά και συνολικά για τη λειτουργία της αγοράς.

  Μεταξύ των ερωτήσεων περιλαμβάνονται και ζητήματα όπως η δυνατότητα περαιτέρω δραστηριοποίησης στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, τα επενδυτικά ρίσκα.

  Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί βάσει της συμφωνίας για την αξιολόγηση προβλέπει να ενσωματωθούν μέχρι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οι εισηγήσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών ώστε να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα και διαδικασίες από πλευράς ΔΕΗ ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί στα τέλη Μαΐου.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων