Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 10:52

  Ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης από το 2018 για το Δημόσιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης από το 2018 για το Δημόσιο

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:13

  Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018, σύμφωνα με όσα ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος εξερχόμενο από συνάντηση που είχε σήμερα με ανώτατα κλιμάκια των θεσμών με θέμα το δημόσιο. Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση θα γίνεται (αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση των προϊσταμένων τους) ηλεκτρονικά. 

  Σημειώνεται ότι η  κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει εννέα προαπαιτούμενα στο μέτωπο του Δημοσίου προκειμένου να κλείσει η γ’ αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, όπως ανέφερε το ίδιο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

  Από αυτά, τα δύο ή τρία απαιτούν νομοθετική ρύθμιση ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε υλοποίηση ήδη ψηφισμένων νόμων.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν η παρακολούθηση της εφαρμογής ήδη ψηφισμένων νόμων. Η πιο σημαντική εκκρεμότητα είναι η επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει ήδη, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 

  Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η τοποθέτηση όλων των γενικών διευθυντών μέσω ΑΣΕΠ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Ιανουαρίου 2018.

  Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο δίνει προθεσμία για την τοποθέτηση των γενικών διευθυντών μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τον Απρίλιο του 2018 για την τοποθέτηση των πάσης φύσεως προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση.

  Κατά τα άλλα σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο είναι σε εξέλιξη, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προχωρήσει (η συμμετοχή των υπαλλήλων έφθασε το 75% όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος), ενώ τηρείται η δέσμευση της κυβέρνησης να μην αυξήσει τους κρατικά χρηματοδοτούμενους συμβασιούχους στο δημόσιο φέτος και το 2018.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 2018 η αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο και δεν σχετίζεται με κάποια μνημονιακή υποχρέωση.

  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία που αφορά την Τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

  Δ. Κατσαγάνης

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων