Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Νοε-2017 11:47

  ΟΤΑ: Μειώνονται τα έσοδα από τέλη, αλλά αυξάνονται οι προσλήψεις

  ΟΤΑ: Μειώνονται τα έσοδα από τέλη, αλλά αυξάνονται οι προσλήψεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Αναθεωρήθηκαν, σε σχέση με το τι προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δύο βασικά σκέλη του προϋπολογισμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού (δηλαδή των δήμων και των περιφερειών) για το 2018.

  Τα σκέλη αυτά είναι τα έσοδα από δημοτικά τέλη και το άλλο οι δαπάνες για τις αμοιβές προσωπικού.

  Ενώ το Μεσοπρόθεσμο το οποίο πέρασε η κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Μάιο προέβλεπε έσοδα από τέλη ύψους 1,196 δισ. ευρώ για το 2018, η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2018 που δημοσιεύτηκε χθες προβλέπει πως τα έσοδα αυτά θα φτάσουν μόλις τα 1,079 δισ. ευρώ. Δηλαδή θα είναι 117 εκατ. ευρώ ή 9,9% λιγότερα.

  Την ίδια στιγμή, όμως, η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2018 αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού σε σχέση με εκείνες του Μεσοπρόθεσμου.

  Συγκεκριμένα προβλέπονται δαπάνες ύψους 2,348 δισ. ευρώ. Αντίθετα στο Μεσοπρόθεσμο του Μαΐου 2017 οι δαπάνες αυτές για το 2018 προβλέπονταν στα 2,280 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 68 εκατ. ευρώ ή 2,8%.

  Όπως η ίδια η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού αναφέρει για το 2018 "το ισοζύγιο, σε δημοσιονομική βάση, του ενοποιημένου προϋπολογισμού των ΟΤΑ προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 342 εκατ. ευρώ το 2018, μειωμένο κατά 56 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ΜΠΔΣ 2018-2021.

  Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις μειωμένες μεταβιβάσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, στα μειωμένα λοιπά έσοδα και στις αυξημένες αμοιβές προσωπικού, λόγω των νέων προσλήψεων, του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, καθώς και της ένταξης νομικών προσώπων των ΟΤΑ στο μητρώο φορέων Γενικής Κυβέρνησης".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων