Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Νοε-2017 11:25

  Χρ. Μεγάλου: Η Τρ. Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις ΜμΕ 700 εκατ. το 2018

  Χρ. Μεγάλου: Η Τρ. Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις ΜμΕ 700 εκατ. το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ελπίδες για ανάκαμψη θρέψουν οι ελληνικές επιχειρήσεις μετά από χρόνια δυσκολιών, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, που παρέχει παραδείγματα επιχειρήσεων που βλέπουν ενδείξεις ανάκαμψης.

  Ειδικότερα, αναφέρεται το παράδειγμα ενός ξυλουργού η εταιρεία του οποίου στη διάρκεια της κατασκευαστικής ακμής εμφάνιζε τζίρο 9 εκατ. ευρώ (πριν από μια δεκαετία), ενώ πέρυσι είχε υποχωρήσει στα 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο για πρώτη φορά μετά από την κρίση, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα.

  Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, "χρειάζονται απεγνωσμένα την πρόσβαση στη χρηματοδότηση μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο".

  Η Πειραιώς σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο από μικρομεσαίες και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

  "Έχουμε την μεγαλύτερη έκθεση (από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα) σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το know how για να βοηθήσουμε να βγουν από την ύφεση και να αρχίσουν να ηγούνται της ανάπτυξης", τόνισε ο Χρ. Μεγάλου.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ