Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Νοε-2017 11:53

  Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η BofA

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η BofA

  Σε σημαντική μείωση των τιμών στόχων για τις ελληνικές τράπεζες, έως και 50%, προχώρησε η Bank of America Merrill Lynch, σε ανάλυσή της για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, με φόντο τις δρομολογούμενες αλλαγές από την ΕΚΤ για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

  Το κόστος ρίσκου αυξάνεται για τις ελληνικές τράπεζες, στις 150-180 μονάδες βάσης για το 2017 έναντι 135-265 μονάδες βάσης της προηγούμενης ανάλυσης, λόγω των υψηλότερων στόχων για τη μείωση των NPEs το 2018. 

  Σύμφωνα με τη Bank of America Merrill Lynch, οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η ΕΚΤ για τις αλλαγές σχετικά με τον δείκτη κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα απαιτήσουν μεγαλύτερη προσπάθεια από τις ελληνικές τράπεζες. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα απαιτήσει 100% κάλυψη, για τα νέα προβληματικά δάνεια, ενώ ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης. 

  Συνεπώς, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής αυξάνουν το κόστος των υποθέσεων κινδύνου για τις ελληνικές, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοείται ο κίνδυνος να επεκταθούν οι νέοι κανόνες και σε υφιστάμενα NPLs.

  Υπό αυτό το πρίσμα, η ΒofA προειδοποιεί ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην επίτευξη πιθανώς υψηλότερων στόχων μείωσης των NPEs από την ΕΚΤ, χωρίς να βασίζονται περισσότερο σε διαγραφές (και δυνητικά σε υψηλότερες προβλέψεις), εκτός και αν βελτιωθεί το επίπεδο επιτυχίας των αναδιαρθρώσεων. 

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προοπτικές αναδιάρθρωσης των NPEs θα είναι καθοριστικές για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2017.

  Καταλύτες για τις τράπεζες είναι το πολιτικό κλίμα και το outlook, όσον αφορά τη μείωση των NPEs και όχι η κερδοφορία, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. 

  Οι νέες τιμές - στόχοι 

  Αναλυτικά, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα στη σημερινή της ανάλυση, μειώνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,30 ευρώ από 1,83 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική Τράπεζα στα 0,21 ευρώ, από 0,32 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,31 ευρώ, από 4,62 ευρώ, και τέλος για την Eurobank στα 0,58 ευρώ, από 0,94 ευρώ προηγουμένως.  Η BofA διατηρεί  τη σύσταση underperform για τις 4 συστημικές τράπεζες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων