Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Οκτ-2017 15:19

  Ορθάνοιχτο το μέτωπο των κοινωνικών επιδομάτων

  Ορθάνοιχτο το μέτωπο των κοινωνικών επιδομάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:12

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και των ανώτατων κλιμακίων των θεσμών.

  Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η μεταρρύθμιση των κοινωνικών επιδομάτων η οποία προβλέπεται από το μνημόνιο ότι πρέπει να θεσπιστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, προκειμένου να εφαρμοστεί σταδιακά από το 2018.

  Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο συμμετείχε στη συνάντηση, η νέα αρχιτεκτονική των κοινωνικών επιδομάτων εξαρτάται από την επισκόπηση δαπανών του δημόσιου.

  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν όμως ότι οι θεσμοί δεν έχουν ακόμη την τελική εικόνα από την επισκόπηση δαπανών (spending review).

  Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης βρέθηκε η μεταρρύθμιση οικογενειακών επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν νοικοκυριά με ανήλικα τέκνα.

  Σημειώνεται ότι οι θεσμοί πιέζουν για μειώσεις στα επιδόματα των οικογενειών με τρία έως τέσσερα παιδιά.

  Έτερο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο συμμετείχε στη συνάντηση αυτή ανέφερε ότι έχει καταγραφεί μια διαφωνία για το εάν το οικογενειακό επίδομα θα είναι "στοχευμένο για πολύ φτωχούς ή αν θα ανοίξει για περισσότερο κόσμο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020