Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 16:20

  Α. Σάντης (NCH Capital): Να λυθούν τα δομικά προβλήματα της χώρας για να έρθουν επενδύσεις

  Α. Σάντης (NCH Capital): Να λυθούν τα δομικά προβλήματα της χώρας για να έρθουν επενδύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την οδύσσεια την οποία έχει βιώσει η NCH Capital στην προσπάθειά της να επενδύσει στη χώρα περιέγραψε από το βήμα του συνεδρίου Capital+Vision ο Ανδρέας Σάντης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 3 δισ. δολ. 

  Η περιπέτεια ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και αφορά την επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στη βόρεια Κέρκυρα, ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελεί την πρώτη άµεση, 100% διεθνή, επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια.

  Ο κ. Σάντης εξιστόρησε τα γεγονότα: πως και πότε η εταιρεία εξέφρασε το ενδιαφέρον της, υπέβαλε τη δεσμευτική πρόταση, πως έφτασαν με το ΤΑΙΠΕΔ στις υπογραφές και πως βρέθηκαν αντιμέτωποι με δαιδαλώδη γραφειοκρατία, ασάφειες του νόμου και διάφορα προσκόμματα με αποτέλεσμα η επένδυση να συνεχίζει να αντιμετωπίζει εμπόδια και να μην έχει πραγματοποιηθεί. 

  "Δεν περιμέναμε ότι ο δρόμος μας θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα" σημείωσε και πρόσθεσε: το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. "Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί μια διαδικασία, ένας μηχανισμός". 

  Εκτίμησε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα με έργα και όχι με λόγια, προκειμένου να έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα οι οποίες θα οδηγήσουν την οικονομία μπροστά, θα συμβάλλουν στη μείωση των κόκκινων δανείων αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ και θα καταστήσουν την Ελλάδα μια χώρα πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. 

  Κι έκλεισε την ομιλία του με "ευχή και παράκληση να λυθούν τα δομικά προβλήματα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ