Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Αυγ-2017 08:08

  Κυβερνητική επιχείρηση-restart στο Δημόσιο εν μέσω αδιεξόδου

  Κυβερνητική επιχείρηση-restart στο Δημόσιο εν μέσω αδιεξόδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Με μπαράζ πρωτοβουλιών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση από σήμερα μέχρι το τέλος της άλλη εβδομάδας να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει βρεθεί στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο, κυρίως λόγω του μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης αλλά και της αύξησης του πλήθους των συμβασιούχων.

  Σήμερα, το Δημόσιο θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τετάρτη ο Α. Τσίπρας θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για την νέα "Εθνική Στρατηγική της Διοικητικής Μεταρρύθμισης", την άλλη εβδομάδα το ίδιο θέμα θα τεθεί στην ατζέντα Τσίπρα –Μακρόν, ενώ πριν την άνοδο του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ θα έχει ψηφιστεί στη Βουλή διάταξη που θα συνδέει πιο στενά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με τις μετατάξεις και τις προαγωγών.

  Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως και της κινητικότητας στο Δημόσιο αποτελούν προαπαιτούμενα της γ΄ αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, η κυβέρνηση θα διαχειριστεί άμεσα το "μέτωπο" του Δημοσίου, κάνοντας τα ακόλουθα βήματα:

  · Το θέμα των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο (πχ αξιολόγηση, κινητικότητα, επιλογή προϊσταμένων)  θα συζητηθεί- μεταξύ άλλων – στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

  · Την  ερχόμενη Τετάρτη, μάλιστα,  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την νέα "Εθνική Στρατηγική Διοικητικής Μεταρρύθμισης" το 2017 -2019. Πρόκειται για πρώτη, ουσιαστικά, δημόσια παρέμβαση του κ.Τσίπρα, μετά τις θερινές διακοπές. Το γεγονός αυτό δείχνει την ιδιαίτερη βαρύτητα, την οποία δείχνει η κυβέρνηση στο Δημόσιο, επισημαίνουν αρμόδιοι κύκλοι.

  Στην εκδήλωση αυτή για το Δημόσιο, η αρμόδια Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες αυτής της Στρατηγικής. Ομιλητής θα είναι επίσης, ο γενικός γραμματέας του ίδιου Υπουργείου, Γρηγόρης Θεοδωράκης. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα λάβει το λόγο ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα, Christophe Chantepy.

  Και αυτό γιατί, μετά από συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης –Κομισιόν η  γαλλική εταιρεία "Expertise France” ανέλαβε  την παροχή της τεχνικής βοήθειας στον τομέα των διοικητικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μεταξύ 2 Μαίου 2016 – 31 Οκτωβρίου 2017.

  · Ακριβώς λόγω της τεχνικής βοήθειας της γαλλικής "Εxpertise France” προς την Ελλάδα, η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο  θα απασχολήσει και τις επαφές μεταξύ του Α. Τσίπρα και του  Γάλλου Πρόεδρου, Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα στις 7-8 Σεπτεμβρίου.

  · Εξάλλου μέχρι τότε (δηλαδή πριν την επίσημη επίσκεψη –ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ) όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Capital.gr θα έχει ψηφιστεί η διάταξη με την οποία θα συνδέεται πιο στενά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

  Σύμφωνα με την διάταξη αυτή όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλείονται από την κινητικότητα (δηλ. το νέο σύστημα μετατάξεων που θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), αλλά και τις προαγωγές και, έτσι, από τις δεμένες μ΄αυτές, μισθολογικές αναβαθμίσεις.

  Διαβάστε ακόμη: 

  - Θηλιά ΔΝΤ σε Αχτσιόγλου, Γεροβασίλη και Σκουρλέτη

  Bραδυφλεγής βόμβα οι 86.000 συμβασιούχοι στο Δημόσιο

  - Έρχεται σύγκρουση με το "βαθύ κράτος" των Αθηνών  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ