Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουν-2017 18:19

  Fitch: Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών αυξάνει την πολιτική αβεβαιότητα

  Fitch: Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών αυξάνει την πολιτική αβεβαιότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργεί αβεβαιότητα αναφορικά με την πλατφόρμα πολιτικής, την πολιτική συνοχή και την μακροζωία της επόμενης βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει η Fitch Ratings. 

  Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, αυτό θα έχει συνέπειες για το Brexit και ενδεχομένως να επηρεάσει τη δημοσιονομική πολιτική και προσθέτει ότι η πολιτική, οικονομική και θεσμική αβεβαιότητα που απορρέει από το δημοψήφισμα του Brexit τον περυσινό Ιούνιο και οι επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ε.Ε. αντικατοπτρίζονται στο αρνητικό outlook για την αξιολόγηση "ΑΑ" του Ηνωμένου Βασιλείου. 

  Ακόμη η Fitch, αναφερόμενη στην απόφαση της πρωθυπουργού Theresa May να σχηματίσει κυβέρνηση με τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, σημειώνει πως παρότι η επιλογή αυτή θα αποτρέψει μία παρατεταμένη περίοδο συνομιλιών για κυβέρνηση συνεργασίας, οι όροι της συμφωνίας είναι ασαφείς, καθιστώντας πιθανές νέες εκλογές στο βραχυπρόθεσμο διάστημα. 

  Παράλληλα οι αναλυτές της Fitch σημειώνουν ότι ένα "μετέωρο κοινοβούλιο" αυξάνει του εύρος στο οποίο θα κυμανθεί η πιθανή έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, από μία ενδεχομένως πιο "ήπια" συμφωνία, έως μία άτακτη έξοδο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ