Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 05-Απρ-2017 17:12

    Αεροδρόμιο Καστέλι: Ξεκινάει η αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς

    Αεροδρόμιο Καστέλι: Ξεκινάει η αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Δημήτρη Δελεβέγκου

    Στην αποσφράγιση του Φακέλου Γ (Οικονομικής Προσφοράς) εισέρχεται ο διεθνής διαγωνισμός για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, εγκρίνεται το από 04-04-2017 πρακτικό ΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού για την εξέταση και αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς που είχε καταθέσει η κοινοπραξία εταιρειών ΤΕΡΝΑ-GMR Airports Limited (Ariadne Airport Group).

    Ως εκ τούτου, ο διαγωνισμός εισέρχεται στο στάδιο της αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς.

    Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κοινοπραξία "καλύπτει όλες τις επί ποινή αποκλεισμού και μη απαιτήσεις της διακήρυξης", όπως και ότι ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς "παρέμεινε σφραγισμένος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Υπηρεσίας, όπου η Ε.Δ. έχει τοποθετήσει το σύνολο των φακέλων της Προσφοράς".

    Επίσης, κατά τον έλεγχο της τεχνικής προσφοράς, η Επιτροπή Διαγωνισμού διαπίστωσε την πληρότητά της και συγκεκριμένα ότι:

    - Υπερτερεί των ζητούμενων κατά την Διακήρυξη Ελάχιστων Τεχνικών Απαιτήσεων σε 10 από αυτές.

    - Καλύπτει πλήρως τα ζητούμενα κατά την Διακήρυξη στις υπόλοιπες 14 ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις.

    To έργο της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι είναι προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ