Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2016 19:57

  Nέο "φέσι" 1,36 δισ. σε φόρους

  Nέο "φέσι" 1,36 δισ. σε φόρους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:11

  Του Σπύρου Δημητρέλη


  Περισσότερο από ένα δισ. ευρώ απλήρωτους φόρους άφησαν τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν πριν λίγο στο διαδικτυακό τόπο της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Την ίδια ώρα, στοιχεία μαζικοποίησης λαμβάνει το μέτρο των κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο καθώς προσεγγίζουν τις 800.000 οι φορολογούμενοι που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία:

  -το νέο χρέος από φορολογικές οφειλές, που δημιουργήθηκε από τον Ιανουάριο ως και τον Αύγουστο, διαμορφώθηκε στα 7,75 δισ. ευρώ έναντι 6,74 τον Ιούλιο. Μαζί με τις μη φορολογικές οφειλές (καταπτώσεις εγγυήσεων υπέρ του δημοσίου κλπ.), τα ληξιπρόθεσμα διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο σε 8,98 δισ. ευρώ, από 7,62 τον Ιούλιο.

  -συνολικά παλιά και ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν τον Αύγουστο σε 91,5 δισ. ευρώ από περίπου 82,6 δισ. που ήταν στο τέλος του 2015.

  -συνολικά τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανήλθαν στους 4.030.910. Αυτοί στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανέρχονται σε 1,54 εκατ. και έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 774.321, δηλαδή στους μισούς.

  -σημαντικές καθυστερήσεις εμφανίζονται στις επιστροφές ΦΠΑ από την Εφορία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εκκρεμούν 4.675 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ για περισσότερες από 90 ημέρες, που αντιστοιχούν σε ποσό που δεν επιστρέφεται ύψους 724 εκατ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων