Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 27-Σεπ-2016 09:46

    ΣΕΤΕ: Η αύξηση των φόρων πλήττει τα έσοδα στον τουρισμό

    ΣΕΤΕ: Η αύξηση των φόρων πλήττει τα έσοδα στον τουρισμό
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή και παρά την αύξηση των αφίξεων τουριστών στην χώρα μας, η Ελλάδα χάνει το στοίχημα των εσόδων, την ίδια ώρα που ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, θα σημειώσουν νέο ρεκόρ ταξιδιωτικών εισπράξεων. 

    Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων. 

    Στο επτάμηνο ήταν μειωμένα κατά 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 

    Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι η κάμψη των εσόδων οφείλεται στις αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ και στις επιβαρύνσεις όλων των επιμέρους κλάδων του τουρισμού με νέα τέλη και φόρους.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ομίλου ALDEMAR, Νίκος Αγγελόπουλος τόνισε ότι η υπερφορολόγηση πλήττει βαθύτατα τον Τουρισμό και σε μεγάλο βαθμό σε αυτή οφείλεται και η μείωση των τουριστικών εσόδων. 

    Τόνισε πως η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά. Μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης στην Τουρκία πρόσθεσε είναι Κύπρος και Ισπανία, ενώ Βουλγαρία και Κριμαία απεκόμισαν σημαντικά οφέλη.

    Ανέφερε πως η Ελλάδα συγκέντρωσε τον "φθηνό τουρισμό" που δεν πήγε στην Τουρκία.

    Επισήμανε πως η υπερφορολόγηση πλήττει και την απασχόληση, μειώνοντας σοβαρά τα κρατικά έσοδα, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εντάσεως εργασίας, μειώνουν το προσωπικό τους, στην "απελπισία τους", όπως είπε.

    Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα έχει υποβιβαστεί, με ποδοσφαιρικούς όρους, στο ευρωπαϊκό "πρωτάθλημα" Τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε πέσει κατηγορία και γι' αυτό μαζεύουμε τους φθηνούς τουρίστες". 

    τουρισμός είναι η εθνική μας δύναμη", σημειώνει στο μήνυμα της για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ