Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Αυγ-2016 18:10

  Μεγάλοι όμιλοι κρουαζιέρας σταματούν δρομολόγια στην Ελλάδα λόγω Τουρκίας

  Μεγάλοι όμιλοι κρουαζιέρας σταματούν δρομολόγια στην Ελλάδα λόγω Τουρκίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έντονη ανησυχία προκαλεί στον κλάδο της κρουαζιέρας η αποχώρηση πλοίων μεγάλων ομίλων από την Ανατολική Μεσόγειο λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία εξαιτίας του πραξικοπήματος, αλλά και των συνεχών επιθέσεων που σημειώνονται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρο Κόντε, τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ακύρωση περίπου 158 Calls από ελληνικούς προορισμούς στο σύνολό τους και μείωση επιβατών περίπου 330.000 (αφορά όλα τα λιμάνια και transit επιβάτες σε όλους τους προορισμούς). 

  "Τα γεγονότα στην Τουρκία μας βελτίωσαν την τουριστική θαλάσσια κίνηση για την παρούσα χρονιά, αλλά ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα έτη που ακολουθούν μια που μεγάλες εταιρείες ήδη ανακοίνωσαν. Έχουμε βέβαια προϋπολογίσει επιπλέον αρνητική κίνηση όσον αφορά τη διακίνηση τουριστών από Τουρκία με Τούρκους επιβάτες μια που φαίνεται ότι η απλουστευμένη διαδικασία Visas δεν θα ισχύσει για τα επόμενα έτη. Έτσι λοιπόν υπολογίζουμε ότι επιπλέον περίπου 50.000 επιβάτες ίσως μειωθούν από την γείτονα Τουρκία, τα επόμενα έτη αν δεν υπάρξει στήριξη απλούστευσης έκδοσης visas” αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο κ. Κόντες.

  Ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρεται και στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο εξελίσσεται σε μεγαλύτερο βαθμό ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πως η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται, φθάνοντας ίσως σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ