Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Απρ-2016 19:58

  Παίρνουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και τα στέλνουν στην ΤτΕ

  Παίρνουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και τα στέλνουν στην ΤτΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:30

  Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας –και μάλιστα κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης- σύμφωνα με το οποίο ζητείται από τα δημόσια νοσοκομεία να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και να ενημερώσουν για το ύψος τους.

  Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Γ.Δ.Ο.Υ. Υπ. Υγείας Θεόδωρου Α. Κοματά. Υπενθυμίζεται ότι η εντολή προς τα νοσοκομεία να αποστείλουν την κατάσταση με τα αποθεματικά τους είχε δοθεί και όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να αποπληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

  Το σχετικό έγγραφο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, Νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

   

  Απαντώντας σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

  "Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.

  Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί. 

  Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομεία να υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ