10:29 02/01
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ
Η επικεφαλής της ΕΚΤ κέρδισε συνολικά περίπου 726.000 ευρώ το 2024.
Στην ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στον realfm 97.8, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι επιδίωξη και της άλλης πλευράς", είπε ο υπ. Οικονομίας.
Στο ερώτημα αν συμμερίζεται τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι αν φτάσουμε Μάιος ή Ιούνιο "καήκαμε", ο ίδιος απάντησε: "Συμμερίζομαι απολύτως. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι απόλυτα επιτακτικό για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση". Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις του ΔΝΤ, αρκέστηκε να πει "περιμένουμε".
Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Μάρτιο, τονίζοντας: "Ο νόμος έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην Κομισιόν, πήραμε τα σχόλια πριν από τρεις ημέρες, τα οποία είναι γενικώς θετικά και θα τα χαρακτήριζα νομοθετικές βελτιώσεις, εκκρεμεί η αποτίμηση από τους θεσμούς γιατί έχει δημοσιονομικό κόστος και θα κατατεθεί στη Βουλή".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ